9.6 gebaseerd op 247 reviews
Gratis Gratis verzending vanaf 79 euro
Goed Goedkoopste Promopacks
Simpel Simpel herbestellen

Contactlenzen dragen slecht of gevaarlijk voor je ogen ?


Het antwoord op deze vraag hangt voor een groot stuk van jezelf af.

Contactlenzen zijn al een hele tijd populair, en het risico dat de lenzen schade aan je ogen aanbrengen is bijzonder klein wanneer je de raad en de aanbevelingen van je oogarts & opticien nauwlettend opvolgt.

Toch moeten we er rekening mee houden dat contactlenzen de hoeveelheid zuurstof ,die de cornea van je oog bereikt, vermindert . Wat toch een zeker risico op oogproblemen kan inhouden.

De potentiële ernstige complicaties van lenzen zijn onder meer schade aan de cornea,infecties aan de ogen waarvan er een heleboel bestaan, droge ogen, en uiteindelijk zelfs kanker van de oogbol. Sommige van deze complicaties kunnen leiden permanente verlies van je zicht.

 

Hoe te vermijden dat lenzen slecht zijn voor je ogen

De beste bescherming tegen eventuele schade aan je ogen door het dragen van contactlenzen, bestaat eruit om het advies van je oogarts of opticien in verband met hoelang je ze mag dragen en wanneer ze vervangen moeten worden nauwkeurig op te volgen.

Je oogarts of opticien zal je vertellen hoe lang je je lenzen veilig kan dragen en of je ogen in staat zijn om ze intensief en op een continue basis te dragen, of dat je de lenzen alleen maar gedurende een beperkte periode gedurende de dag mag in hebben.

Onderhoud de lenzen ook zoals je wordt aangegeven, en gebruik alleen die producten die worden aanbevolen door je oogarts of opticien voor het onderhoud ervan.

Als er een kans is dat je het voorgeschreven dagelijks onderhoud van je lenzen niet kan garanderen, kan je vragen voor dagelijkse wegwerplenzen.

Deze lenzen kan je het na gebruik gewoon weggooien, waardoor je wordt verlost van de taak om de lenzen dagelijks schoon te maken en te desinfecteren..

Bij wegwerplenzen heb je bovendien het voordeel dat je geen geld moet uitgeven aan onderhoudsproducten.

Om ernstige problemen ten gevolge van het dragen van contactlenzen aan je ogen te vermijden, moet je jezelf even deze vragen stellen bij de start van elke dag :

  • zien mijn ogen er goed uit ?
  • zie ik goed ?
  • voel ik me goed?

Als je ogen rood zijn of bloeddoorlopen, dan kan je last hebben van droge ogen of een ooginfectie ten gevolge van het dragen van lenzen.

Als je zicht niet meer zo helder is als vroeger, dan kunnen je lenzen vuil zijn, of je ogen opgezwollen zijn door een gebrek aan zuurstof.

Als je ogen ongemakkelijk aanvoelen, dan kan je een probleem hebben met je cornea, kan je last hebben van droge ogen of een ooginfectie of kan er zich een kanker in je oog bol ontwikkelen.

Als je vast stelt dat er een probleem is, dan haal je de lenzen uit je ogen en moet je zo snel mogelijk een afspraak maken met je oogarts.

Ook al ondervind je totaal geen problemen bij het dragen van contactlenzen, dan nog moet je zeker een keer per jaar voor een routineonderzoek bij je oogarts langsgaan.

Hij of zij kan potentiële oogproblemen opmerken voor je het zelf doet en er zo voor zorgen dat je kan doorgaan met het dragen van je lenzen op een veilige en comfortabele manier.