9.6 gebaseerd op 247 reviews
Gratis Gratis verzending vanaf 79 euro
Goed Goedkoopste Promopacks
Simpel Simpel herbestellen

De voordelen van dagelijks en maandelijks vervangbare contactlenzen

Wie zelf contactlenzen draagt weet ongetwijfeld dat een zorgvuldig onderhoud van de lenzen van erg groot belang is om er voor te zorgen dat je ogen in goede gezondheid blijven.

Door je lenzen goed te onderhouden voorkom je infecties aan je ogen en dat bacteriën zich in je ogen te gaan opstapelen. Contactlenzen absorberen namelijk heel wat van de onzuiverheden die zich in de atmosfeer bevinden, en als je ze niet op de juiste manier grondig en regelmatig schoonmaakt dan kunnen deze onzuiverheden in je ogen achterblijven.

Heel wat gebruikers van contactlenzen kiezen wel voor het gemak van het dragen ervan, maar staan huiverachtig tegenover het regelmatig te herhalen proces van schoonmaken en het onderhoud van de lenzen.

Andere consumenten zouden dan weer meer van een lenzen kunnen genieten als ze niet zo duur waren.

 

Dagelijks of maandelijks vervangbare contactlenzen

Wanneer je uiteindelijk kiest voor contactlenzen, dan zijn er twee verschillende types van lenzen zie je kan aanschaffen. Vooreerst de dagelijkse contactlenzen, die je na dragen aan het eind van de dag gewoon weg gooit en vervangt door een nieuw paar.

Maandelijkse lenzen draag je een maand lang tijdens de dag en je moet ze op regelmatige basis schoonmaken. Zowel de dagelijks vervangbare als de maandelijks vervangbare lenzen hebben hun voor- en nadelen.

Het is dus van groot belang dat je de verschillen tussen deze twee types van lenzen leert kennen en op die basis kunt kiezen welk type van lens het best bij jouw specifieke levenswijze aansluit.

 

De voordelen van dagelijks vervangbare lenzen

Dagelijks vervangbare lenzen zijn zowat het summum van gebruiksgemak. Wanneer je de keuze hebt gemaakt om dagelijks vervangbare lenzen te dragen, dan hoef je je geen zorgen meer te maken over het schoonmaken, het onderhoud en het bewaren van je lenzen.

‘s Morgens breng je de lenzen in, aan het eind van de dag verwijder je ze weer, je gooit je simpelweg in de vuilnisbak en je vervangt ze de volgende morgen door een vers paar lenzen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over hygiëne en onderhoud.

Met name voor mensen die houden van het gevoel van verse lenzen te dragen, zijn de dagelijks vervangbare contactlenzen een geweldige keuze. Tal van oogartsen zijn trouwens van mening dat dagelijks vervangbare lenzen veel beter zijn voor de gezondheid en de veiligheid van je ogen dan contactlenzen die je slechts een keer per maand vervangt.

 

De voordelen van maandelijks vervangbare lenzen

Toch hebben maandelijks vervangbare lenzen ook een aantal niet te miskennen voordelen in vergelijking met de gewone lenzen.

Het eerste voordeel, en dat kan voor een aantal mensen zeker een doorslaggevende factor zijn, is dat maandelijks vervangbare lenzen waarschijnlijk een stuk goedkoper zijn dan dagelijks vervangbare lenzen.

Het is eigenlijk eenvoudig: omdat je maar 12 keer per jaar een nieuw paar lenzen moet aankopen, zal je aan de lenzen zelf uiteraard een stuk minder geld uitgeven.

Een ander voordeel is dat je bij de maandelijks vervangbare lenzen een bredere waaier aan mogelijkheden en keuzes hebt. Zo kan je kiezen voor ademende lenzen die je continu gedurende de dag en de nacht gedurende een maand kunt dragen.

Je kan eventueel ook kiezen voor gekleurde lenzen of speciaal ontworpen lenzen die niet beschikbaar zijn in het dagelijks vervangbare versie, bijvoorbeeld voor speciale gelegenheden, Halloween,…

Bij maandelijks vervangbare  lenzen moet je er wel rekening mee houden dat je ze regelmatig zal dienen schoon te maken, en dat argument weerhoudt allicht toch een aantal gebruikers die geen zin hebben om zich met het onderhoud van de lenzen te moeten bezighouden.