9.6 gebaseerd op 247 reviews
Gratis Gratis verzending vanaf 79 euro
Goed Goedkoopste Promopacks
Simpel Simpel herbestellen

Terugbetaling via uw Mutualiteit

een korte samenvatting...

De meeste mutualteiten geven een tussenkomst bij de aankoop van een nieuwe bril of contactlenzen. Omdat de tegemoetkoming bij elke mutualiteit een beetje anders is hebben we hier een korte samenvatting opgelijst voor u.

 

Christelijke Mutualiteit

Bij de CM is de tussenkomst afhankelijk van je leeftijd. Iedereen t.e.m. 18 jaar kan een terugbetaling bekomen tot 50 euro. Voor mensen ouder dan 18 jaar is dat tot 40 euro. De tussenkomst is trouwens jaarlijks bij CM.

Alle info vindt u via deze link naar de CM website.

 

Liberale mutualiteit

Bij de Liberale mutualteit geniet je van een terugbetaling van bril, glazen, contactlenzen of oogpleisters. Ze betalen tot 50 € terug en dit ongeacht je leeftijd. Deze tussenkomst kan je jaarlijks bekomen.

Alle info vindt u via deze link naar de Liberale Mutualiteit website.

 

Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Hier ontvangt u jaarlijks een tussenkomst van 50 € op bril, lenzen of oogpleisters. Om deze terugbetaling te krijgen moet u een factuur met alle nodige gegevens ivm uw correctie kunnen voorleggen. Wist je dat je om de vier jaar een extra terugbetaling kan bekomen met een voorschrift van de oogarts?

Alle info vindt u via deze link naar de website van Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen.

 

Onafhankelijk Ziekenfonds

OZ betaalt jaarlijks een bijdrage van 50 € per gezindslid voor bril, brilglazen of lenzen. Ook voor oogpleisters en zonnebrillen op sterkte geldt deze tussenkomst.  Sinds maart 2017 kan u met Medicalia naast deze tegemoetkoming ook nog 75% van uw bril terug betaald krijgen.

Alle info vindt u via deze link naar de OZ website.

 

Partena Ziekenfonds

Bij Partena betalen ze elk jaar 50 € terug op bril, contactlenzen, oogpleisters en zelfs voor brillen en zonnebrillen zonder sterkte. Je moet ook niet in het bezit zijn van een voorschrift.

Alle info vindt u via deze link naar de website van Partena Ziekenfonds.

 

Socialistische Mutualiteit

Bij Bond Moyson Oost-Vlaanderen geldt een jaarlijkse terugbetaling van 50 € voor oogpleisters, brilglazen en contactlenzen. Dit geldt voor facturen sinds 1 januari 2016. Omdat bij Bond Moyson de terugbetaling regiogebonden is verwijzen we u voor alle details naar de website van Bond Moyson.

 

RIZIV

Het RIZIV (Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering) voorziet tussenkomsten voor kinderen onder de 18, voor iedereen ouder dan 18 jaar met afwijking van minstens +/- 8,25 en voor iedereen ouder dan 65 jaar met een progressieve bril en een afwijking van minstens +/- 4,25. Om gebruik te maken van deze terugbetaling, moet je altijd het factuur van de opticien én het voorschrift van de oogarts (6 maanden geldig) kunnen voorleggen.

Terugbetaling via uw Mutualiteit