9.6 gebaseerd op 247 reviews
Gratis verzending vanaf 79 euro
Goedkoopste Promopacks
Simpel herbestellen

Mijn contactlenzen zorgen voor rode ogen en of een infectie !

Roze, korstige ogen zijn een duidelijk teken van een infectie. Als je lenzen draagt en je hebt last van een infectie, dan moet je de lenzen onmiddellijk uit je ogen verwijderen om zo je ogen de kans te geven om te genezen.

Een infectie aan je ogen kan namelijk ernstig zijn en het kan op langere termijn ook problemen voor je zicht veroorzaken. Ernstige infecties aan de ogen vereisen de juiste behandeling en aandacht van je dokter. Laat hem of haar er zeker naar kijken wanneer je je in dit verband zorgen zou maken.

Wat is nu precies een infectie aan de ogen?

Net zoals alle andere delen van ons lichaam kan het oog, en ook de weefsels rond dit orgaan geïnfecteerd worden. Deze infecties kunnen veroorzaakt worden door bacteriën, virussen, parasieten, schimmels en andere schadelijke toestanden.

Een aantal van de negatieve condities zoals conjunctivis of de zogenaamde roze/rode ogen kunnen optreden ten gevolge van een allergie.

Een infectie aan het oog kan niet ernstig zijn en het is mogelijk dat het zichzelf gewoon oplost, maar het kan ook een probleem van een meer ernstige aard zijn en dan moet je de juiste medische behandeling ondergaan. Wanneer het gaat om ernstige infecties, dan kan dit leiden tot het verlies van je zicht of andere serieuze problemen wat het zien betreft.

Hoe dan ook, infecties aan de ogen zijn potentieel altijd ernstig en ze vereisen steeds een onmiddellijke behandeling. Tekenen van een infectie aan het oog zijn onder meer steken in de ogen, verkleuring en de vorming van roze of rode tinten in je oog, het niet goed functioneren, een gevoeligheid voor licht, het zicht dat wat troebel wordt, of een ietwat raar gevoel zoals de sensatie dat er iets vreemd in je ogen aanwezig is.

Ernstige infecties vereisen hoe dan ook onmiddellijke medische aandacht van een dokter en je kan maar beter beroep doen op een specialist om het geval te laten onderzoeken.

De oorsprong van een infectie kan van velerlei aard zijn. Soms wordt het oog geïrriteerd door een niet lichaams gebonden substantie, en ook kan een infectie optreden nadat het oog werd beschadigd door een kras of een of andere verwonding. Opletten dus, want infecties kunnen ook worden veroorzaakt door virussen of bacteriën.

Contactlenzen en infecties aan het oog

Infecties aan het oog zijn hoe dan ook ernstig voor iedereen, maar ze kunnen nog meer schade aanrichten bij mensen die contactlenzen dragen. Het is namelijk zo dat infecties vaker voorkomen bij mensen die gebruik maken van contactlenzen.

Dit kan het gevolg zijn van het het onvoldoende reinigen of het slecht onderhouden van de lenzen, of van een stijgende irritatie ten gevolge van het dragen van contactlenzen.

Wanneer je vaak last hebt van irritatie aan je ogen bij het dragen van lenzen, dan moet je zeker contact opnemen met de dokter om dit probleem te bespreken en de juiste oplossing te vinden.

Contactlenzen zijn hoe dan ook een potentiële basis voor bacteriën, virussen en parasieten. Het menselijk oog geeft ze een duidelijke opportuniteit om te zorgen voor irritatie en andere vervelende problemen.

Je moet dit voor ogen houden: het is dan ook erg belangrijk om je lenzen de verwijderen van zodra je ook maar denkt dat er een mogelijkheid bestaat dat er kans is op gelijk welk probleem aan je ogen.

Verwijder dus je lenzen van zodra je ook maar denkt dat de kans bestaat dat je een infectie aan je ogen hebt en doe meteen beroep op je dokter om de situatie te onderzoeken en de juiste behandeling op medisch vlak te laten starten.

Het juist onderhouden van je lenzen

Op de juiste manier je lenzen schoonmaken en onderhouden is zeker een erg belangrijke manier om te vermijden dat je vervelende infecties aan je ogen zal hebben. Het goede onderhoud van je lenzen is van essentieel belang om er voor te zorgen dat je ogen gezond blijven, en dat je zo lang mogelijk van je lenzen zal kunnen gebruik maken.

Denk eraan dat om het even wanneer je je lenzen zal aanraken dat je dan vooraf je handen goed met zeep hebt gewassen. Wanneer je er voor zorgt dat je handen steeds schoon zijn, dan zal je er ook voor zorgen dat de bacteriën en andere schadelijke substanties je lenzen niet kunnen besmetten.

Droog je handen ook steeds met een schone handdoek, en maak ze niet droog door ze langs je kleren te wrijven. Zorg er ook voor dat het houdertje waarin je je lenzen bewaart schoon is en vervang het regelmatig, toch minstens een keer per drie maanden. Elke keer dat je je lenzen verwijdert, moet het houdertje voor lenzen schoon gemaakt worden door gebruik te maken van de juiste vloeistof of heet water.

Wanneer je je lenzen schoonmaakt, moet je dit doen met het juiste en door fabrikanten en specialisten goedgekeurde middel. De verleiding is misschien groot om gewoon water te gebruiken, maar hierin zitten er vaak bacteriën of allerlei parasieten en die kunnen tijdens het proces van schoonmaken overgebracht worden op je ogen.

Volg dan ook steeds nauwkeuriger de instructies die je bij de aankoop van je lenzen door de fabrikant hebt meegekregen. Je gespecialiseerde arts kan uiteraard ook de nodige tips geven wat betreft het juist onderhouden van je lenzen voor jouw specifieke type van lenzen in dit verband.

Wanneer het gaat om het juist onderhouden van je lenzen zoals voorgeschreven door de specialist en fabrikant, dan moet je zeker vermijden om je lenzen te delen met anderen een ook geen gebruik te maken van lenzen die niet specifiek aan jouw ogen zijn aangepast.

Vermijd hoe dan ook om contactlenzen te gebruiken wanneer je wil zwemmen, of aan contactsporten doen, en verwijder de lenzen steeds tijdens je nachtrust wanneer geen specifieke lenzen hebt die je ook ‘s nachts mag dragen.

Hoe moet je een infectie aan je ogen behandelen?

Er zijn heel wat verschillende soorten van infecties aan het oog, en stuk voor stuk vragen ze allemaal een aparte vorm van behandeling om tot een genezing van de infectie te komen.

Algemeen gesteld, is het van groot belang dat je de lenzen uit je oog verwijdert wanneer je ook maar de eerste vorm van een indicatie van een infectie aan je oog gewaar wordt. Vermijd dan ook om je lenzen te dragen op momenten dat je er last van kunt hebben, en haal zeker de lenzen steeds uit je ogen wanneer je gaat gaat slapen, tenzij je natuurlijk speciale lenzen draagt om ook ‘s nachts in je ogen hebben.

Wanneer je oog roze/rood en korstig is, dan heb je meer dan waarschijnlijk te kampen met een vorm van een infectie. Je moet dan je ogen de kans geven om te herstellen door een bril gedurende enkele dagen te dragen.

Aarzel zeker ook niet om contact op te nemen met je dokter wanneer het gevoel hebt dat er een probleem aan je ogen is. Want een infectie aan je ogen heeft doorgaans de potentie om behoorlijk ernstig te zijn en je kan beter geen risico lopen.