9.6 gebaseerd op 247 reviews
Gratis verzending vanaf 79 euro
Goedkoopste Promopacks
Simpel herbestellen

Welke gekleurde lenzen passen het beste bij mijn ogen ?

Gekleurde contactlenzen  zijn een leuke manier om je verschijning te veranderen door het versterken of het vervangen van de kleur van je ogen. Het moeilijkste deel is wellicht het kiezen van wat de beste kleur voor je ogen is.

Ga niet over één nacht ijs bij het nemen van deze beslissing, want je zal er versteld van staan hoe je door de juiste keuze van kleur voor je lenzen te maken je totale look zal kunnen veranderen.

Welke kleur past het best bij jou?

Een goede manier om te beginnen is om eens een kijkje te nemen in je kleerkast. Welke kleur van kledij past volgens jou het best bij jou, met andere woorden, in welke kleur zie je er op je best uit? Welke kleuren draag je zelf het meest? Welke kleuren leveren je het meeste complimentjes op?

De antwoorden op deze vragen zullen je doorgaans al een goed idee kunnen geven van welke kleur van lenzen het meest attractief op jouw ogen zullen zijn.

Neem ook de toon van je huid en de kleur van je haar in overweging om zo de juiste kleur van je contactlenzen te kunnen kiezen. Net zoals bepaalde kleuren van monturen voor een bril goed samengaan met jouw huid en je haarkleur en ander helemaal niet, is dat ook het geval bij de kleur van gekleurde contactlenzen.

Over het algemeen gesproken moet je deze overwegingen goed in acht nemen wanneer je overgaat de keuze van de kleur van gekleurde contactlenzen:

  • Als de toon van je huid eerder warm van kleur is  (geel of gouden ondertonen) en je een geelbruine of goudbruine haarkleur hebt, dan zullen de contactlenzen doorgaans het best uitkomen wanneer ze bepaalde tonen van lichtbruin, honing, hazelnoot en groen hebben.
  • Als je een huid hebt met eerder koude tonen (blauwe ondertonen) en je haarkleur aardbeien blond, blauwzwart of zout en peper is, dan zullen gelijkaardige koele kleuren zoals ijsblauw, violet of pudding de meest aantrekkelijke optie voor je gekleurde lenzen zijn. Kies dan ook voor kleuren die je huidskleur en je haarkleur accentueren.

Hoe natuurlijk zien in de gekleurde lenzen er op je ogen uit?

Wanneer je overgaat tot het kiezen van gekleurde contactlenzen, dan is het eveneens van erg groot belang om in te schatten hoe natuurlijk de lenzen op je ogen er zullen uitzien. Want uiteindelijk wil je toch dat de lenzen in essentie onzichtbaar zijn voor anderen en zo de meest natuurlijke indruk zullen maken.

Gekleurde lenzen van verschillende fabrikanten worden ook in verschillende maten gemaakt, en de kleuren die worden gebruikt voor de lenzen zijn eveneens beschikbaar in verschillende patronen en dichtheden.

Gekleurde lenzen online proberen

De beste manier om gekleurde lenzen uit te proberen is natuurlijk om dit persoonlijk doen, en dit op het kantoor van je oogdokter of in de gespecialiseerde optiekzaak.

Misschien ben je niet in de mogelijkheid om zelf naar een oogspecialist of een optiekzaak te gaan. Geen nood, ook dan hebben we een oplossing voor je. Wat is de op één na beste manier om gekleurde lenzen uit te testen? Maak gebruik van de moderne communicatiemiddelen en het internet. Je kan namelijk je eigen foto opladen op deze ‘try it on’.

Het enige wat je moet doen is je foto uploaden en de instructies volgen om zo een simulatie te zien van de lenzen op jouw ogen. Veel simpeler dan dat kan het amper, nietwaar…

Je zou er versteld van staan welke kleuren van lenzen het best bij je ogen passen en welke helemaal niet zo hot zijn!

Omdat een zekere beweging van de lenzen tijdens het knipperen met de ogen wenselijk is om ze goed te laten passen, wanneer de lenzen niet teveel bewegen, kan het zijn dat je ogen er niet helemaal natuurlijk uitzien.

Ook is het zo dat wanneer het gekleurde deel van de lens niet echt helemaal perfect over je iris past, dit eveneens voor een minder dan natuurlijke look zal zorgen.

Contactlenzen met een opake kleur die helemaal de kleur van je ogen veranderen (dit in tegenstelling tegen sommige kleur verbeterende lenzen die alleen maar je natuurlijke oogkleur dieper maken) hebben een heldere zone in het midden van de lens zodat het licht niet geblokkeerd wordt om in je oog binnen te dringen door de pupil.

Als deze specifieke centrale zone niet ongeveer dezelfde maat heeft van je pupil of wanneer de zone niet perfect in het midden over je pupil gecentreerd wordt, dan zullen de gekleurde lenzen je helaas niet de natuurlijke look waar je naar op zoek bent kunnen geven.

Het maken van je finale keuze van gekleurde lenzen gebeurt best bij de oogdokter of bij de optiekzaak

Nadat je de oogdokter hebt laten nakijken wat voor gekleurde lenzen goed passen om veilig en comfortabel gedragen te worden en nadat je zelf voor de spiegel hebt kunnen vaststellen dat ze er natuurlijk uitzien, kan je de keuze voor de gekleurde lenzen beperken tot één of twee kleuren die je zelf het beste bij je vindt passen.

Probeer dan een zogenaamde proeflens van een bepaalde kleur op een oog en een andere lens met je andere keuzekleur op je andere oog zodat je meteen ook kunt vergelijken welke van de kleuren je uiteindelijke finale keuze zal worden. Vraag gerust ook het advies van de dokter of een andere persoon met gevoel voor smaak en kleur.

Vraag aan de dokter of je even de kamer kunt verlaten zodat je kan zien hoe je ogen er uit zien onder verschillende lichtvormen in het bureau van de dokter of in de winkel van de opticien.

Een oog bedekken gedurende een tijd terwijl je kijkt in een spiegel die je in je hand houdt onder verschillende lichtcondities kan je ook helpen om een tijdelijk die finale beslissing van kleur te maken die je een nieuwe look zal bezorgen. Neem alvast de tijd voor je beslistom kleurlenzen online te kopen en bleef ook het nodige plezier bij het passen en het kiezen !